Denk: ‘Het wordt tijd dat seksuele problemen bespreekbaar worden’

Er heerst nog altijd een groot taboe op het bespreken van seksuele klachten bij de huisarts. Ruim 40 procent van de Nederlanders schaamt zich om met een huisarts te praten over seksualiteit.

Juist door seksuele klachten te bespreken met de huisarts en tijdig professionele behandeling te starten, kan escalatie van de problematiek worden voorkomen. Denk start binnen de kaders van de generalistische basis GGZ met diverse behandelingen om mensen met seksuele problematiek te ondersteunen.

In de media wordt steeds meer aandacht gegeven aan seksualiteit, waardoor het taboe langzaam doorbroken wordt. Zo schuift seksuoloog Goedele Liekens wekelijks bij Humberto Tan aan tafel om tijdens RTL Late Night te praten over tal van onderwerpen op het gebied van seksualiteit. En momenteel is RTL 5 in gesprek met mensen voor een programma over seksverslaving.

Gea Bijzitter, seksuoloog bij Denk, vertelt: ‘Er zijn veel mensen met seksuele problemen. De meeste patiënten voelen zich eenzaam en wachten te lang met het zoeken naar ondersteuning. Hierdoor verergeren de problemen vaak. Bekend is namelijk dat seksuele klachten fors kunnen doorwerken op het ontstaan en verergeren van psychische en relationele problemen. Opvallend is wel dat de laatste jaren een duidelijke toename te zien is in het aantal aanmeldingen van mensen met een seksverslaving. Dit kan te maken hebben met de media-aandacht die momenteel aan allerlei menselijke – en dus ook seksuele – problemen gegeven wordt.’

‘Het taboe doorbreken begint nu bijvoorbeeld al op jonge leeftijd, met ‘Dokter Corrie’, als seksdeskundige van het School TV-weekjournaal, die vanaf 15 maart haar eigen show krijgt. Door seksuele problemen tijdig bespreekbaar te maken, kunnen klachten snel verminderen of zelfs verdwijnen. Veel mensen geven in de eerste gesprekken al aan dat ze dit veel eerder hadden moeten doen’, aldus Gea Bijzitter.

Denk biedt individuele-, partner- en groepsbehandeling. In deze behandelingen worden verschillende seksuele problemen behandeld, bijvoorbeeld verminderd seksueel verlangen of een verschil daarin, onzekerheid omtrent seksualiteit en de eigen seksuele oriëntatie, genderdysforie, seksverslaving, pijnklachten en orgasmeproblemen. Door deze verschillende modules aan te bieden, bedient Denk een brede volwassen doelgroep vanuit alle lagen van de bevolking in Nederland.

Bron: www.denk.nl

Vanavond nog een harde erectie krijgen?

Chris Coster is seksuoloog expert op het gebied van erectieproblemen.

Hij heeft een effectieve manier ontwikkeld om erectiestoornissen op een natuurlijke manier aan te pakken, dus zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Ontdek hier zijn bewezen methode:

Complete Erectie Controle methode bekijken

À propos de Karel Bergman

Plaats een reactie