Erectieproblemen

erectieproblemen-erectiele-dysfunctieErectieproblemen vormen in de hele wereld een bron van fantasie, onzinnige theorieën over oorzaak en behandeling, bijgeloof en taboe. In werkelijkheid is de oorzaak meestal simpelweg het ouder worden van de man, met daaraan gekoppeld het teruglopen van een aantal functies, met name die van de bloedvaten.

Tot voor kort was er nauwelijks een behoorlijke behandeling mogelijk. Sinds de laatste jaren is hierin echter aanzienlijke verandering gekomen.

Een recente studie concludeert dat er in Nederland 800.000 mannen te maken hebben met een erectieprobleem (zie Enigma-studie).

Geschiedenis: behandelingen van erectieproblemen wereldwijd door de eeuwen heen

Bijbelse tijden

In het boek Genesis wordt Abimelech door God gekastijd met de kwelling van ED (erectiele dysfunctie) als straf voor zijn overspelige gedachten aan Abrahams vrouw Sarah.

De Middeleeuwen

Men dacht dat ED-patiënten het slachtoffer waren van een betovering. Men geloofde toen dat het nuttigen van fallusvormig voedsel genezend zou werken – de consumptie van wortels, bananen en komkommers nam toe. Totdat men tot andere inzichten kwam. Dierentestikels en oesters werden ook gezien als  mogelijke geneesmiddelen voor ED.

De 16e eeuw

Dokters schreven het extract van de nachtschade-plant ‘Belladonna’ voor tegen ED.

Het Victoriaanse Tijdperk

Onderzoek naar wat wij nu kennen als de penispomp begon in dit tijdperk. Strenge wetten hielden verdere ontwikkeling echter tegen.

1917

In dit jaar werd de eerste officiële penispomp geoctrooieerd, maar het zou nog 66 jaar duren voordat hij massaal op de markt werd gebracht in 1983.

Jaren ’70 en ’80

In 1973 werd de eerste penisprothese, een silastisch implantaat, geïntroduceerd. In de vroege jaren tachtig begon men met het injecteren van een vloeistof in de stam van de penis met behulp van een minuscule naald.

Heden

Pas in de afgelopen jaren is er meer inzicht gekomen in de pathosfysiologie van erectiestoornissen, waardoor nieuwe behandelmethoden kunnen worden onderzocht en ontwikkeld. O.a. penisinjecties, behandelingen via de urinebuis en oraal in te nemen medicaties.

Vanavond nog een harde erectie krijgen?

Chris Coster is seksuoloog expert op het gebied van erectieproblemen.

Hij heeft een effectieve manier ontwikkeld om erectiestoornissen op een natuurlijke manier aan te pakken, dus zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Ontdek hier zijn bewezen methode:

Complete Erectie Controle methode bekijken