Overige behandelingen bij erectieproblemen

Behalve de eerder genoemde geneesmiddelen en sekstherapie zijn er nog een aantal andere behandelingen die de erectieproblemen kunnen verminderen: de vacuümpomp, de penisring, bloedvatoperaties en kruiden zoals Spaanse vlieg.

Vacuümpomp

Vacuumpomp erectiestoornisAls u om bepaalde redenen geen geneesmiddelen kunt of wilt gebruiken of als geneesmiddelen hun werking niet kunnen verrichten omdat er bijvoorbeeld ernstige schade aan bepaalde zenuwen is ontstaan, dan kan een vacuümpomp goede diensten bewijzen. Als uw partner er goed bij betrokken is, kan het een zeer nuttig hulpmiddel zijn. Bijwerkingen zijn zeldzaam en de werking is in het algemeen goed. Het vergt wel de nodige handigheid.

De vacuümpomp bestaat uit een kunststof cilinder die over de penis wordt geplaatst en waarbij een vacuüm ontstaat wanneer de lucht uit de cilinder wordt weggezogen. Hierdoor wordt bloed in de penis gepompt en krijgt men een erectie. Deze erectie kan gedurende ongeveer een half uur behouden blijven wanneer een afsluitende ring (vanaf de cilinder) rond de basis van de penis wordt aangebracht. De ring mag u niet langer dan een half uur laten zitten.

Penisring

Krijgt u wel zelf een erectie (zonder hulp) maar houdt deze niet lang genoeg aan, dan kunt u een penisring gebruiken. Deze ring van rekbaar rubber plaatst u om de penis in erectie, rond de basis van de penis. Vervolgens kan het bloed niet terugstromen uit de penis en blijft de erectie behouden. Na uiterlijk een half uur moet u de ring weer verwijderen, anders kunnen er problemen ontstaan.

Bloedvatoperaties

Operaties aan de bloedvaten met het doel de bloedvoorziening van de penis te verbeteren zijn tot nu toe bijna altijd weinig succesvol geweest en worden derhalve niet meer uitgevoerd, tenzij de bloedtoevoer ten gevolge van een bekkenbreuk is beschadigd.

Kruiden, Spaanse vlieg

Er bestaan geen kruiden waarvan de werking onomstotelijk vaststaat. De kans op (onbekende) bijwerkingen is aanwezig. Bovendien komt een werkzame stof meteen in het officiële medische circuit terecht. Ga dus nooit zonder medisch advies op avontuur. Het is namelijk of weggegooid geld, of het kan gevaarlijk zijn. Zodra er op dit gebied iets verschijnt dat door de medisch-wetenschappelijke wereld serieus genomen wordt, dan zullen wij daar uiteraard direct over gaan schrijven.

Vanavond nog een harde erectie krijgen?

Chris Coster is seksuoloog expert op het gebied van erectieproblemen.

Hij heeft een effectieve manier ontwikkeld om erectiestoornissen op een natuurlijke manier aan te pakken, dus zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Ontdek hier zijn bewezen methode:

Complete Erectie Controle methode bekijken