Werkt Vidalista Echt Zo Goed? Lees Onze Review

Ruim 120.000 mannen boven de 50 jaar hebben een groot probleem rondom het krijgen van een erectie (bron). Er zijn dus best wel veel mannen die last hebben van een erectieprobleem. Met name de iets ouder wordende man heeft vaker last van een erectieprobleem.

Aangezien veel mannen er last van hebben, bestaan er tegenwoordig ook veel middeltjes. Deze zouden allemaal ontzettend goed moeten helpen bij het krijgen van een erectie. Maar werken deze middelen wel echt zo goed? In deze review nemen wij Vidalista eens even goed onder de loep.

‘’Ruim 120.000 mannen boven de 50 jaar hebben een groot probleem rondom het krijgen van een erectie (bron).’’

Wat is een erectieprobleem?

Voordat we gaan kijken naar de mogelijke oplossing van het probleem, zullen we eerst nog even stilstaan bij het probleem zelf. Want wat is eigenlijk een erectieprobleem? Er zijn veel gradaties van dit probleem. Elke man zal in een bepaalde situatie namelijk wel eens moeite hebben met het krijgen van een erectie.

Je hebt niet meteen te maken met een erectieprobleem als het je één keer niet zo goed lukt om een erectie te krijgen. We spreken van een erectieprobleem of een erectiestoornis als er een onvermogen is om een stijve penis te krijgen of te behouden, waardoor er geen bevredigende seksuele daad mogelijk is (bron).

Erectieproblemen komen vaker voor bij mannen boven de 40 jaar (bron). Vanaf deze leeftijd is het ‘normaler’ om moeite te hebben met het krijgen van een erectie. Het probleem wordt vaak groter naarmate de leeftijd verder toeneemt. Vaak wordt het dan steeds lastiger om een stevige erectie te krijgen of om de erectie in stand te houden.

Het is natuurlijk heel vervelend als je niet in staat bent om een stevige erectie te krijgen. Seks hebben wordt hierdoor namelijk flink lastig. Grote kans dat je seksleven hierdoor negatief beïnvloed wordt. De angst om je bedpartner teleur te stellen, is misschien ook aanwezig. Al met al: een erectiestoornis kan voor veel negatieve gevolgen zorgen.

Het is ook mogelijk om op een jongere leeftijd een erectieprobleem te hebben, maar dit komt een stuk minder vaak voor dan bij oudere mannen. Toch is het zeker mogelijk.

Situatieve erectieproblemen

Wanneer een bepaalde situatie ervoor zorgt dat het niet mogelijk is om een stijve penis te krijgen, noemen we dat situatieve erectieproblemen. Bij situatieve erectieproblemen hangt de mate van de erectie sterk af van de situatie waarin de man zich bevindt.

Veel mannen kunnen bijvoorbeeld tijdens masturberen wel een stevige erectie krijgen, maar bij seks met een partner niet. Dit komt nog wel eens voor in een nieuwe relatie. In dat geval is de kans groot dat faalangst, prestatiedruk of spanning de oorzaak is van het erectieprobleem (bron).

Hoe werkt het krijgen van een erectie?

Als het voor jou niet mogelijk is om een erectie te krijgen, dan is er iets wat niet helemaal meewerkt. In een gezonde situatie is een man bij seksuele prikkeling namelijk in staat om een erectie te krijgen. Als je weet hoe dit werkt, begrijp je ook beter waarom het bij jou niet werkt of waarom bepaalde middelen wel of niet helpen.

Wanneer een man seksueel geprikkeld wordt, raakt hij opgewonden. Wanneer je opgewonden bent, verwijden de bloedvaten in je lichaam. Hierdoor worden ook de bloedvaten in je geslachtsdeel steeds wijder. Wanneer de bloedvaten wijder zijn, kan er meer bloed naartoe stromen.

Als er meer bloed naar je penis toe stroomt, ontstaat er een erectie. Tegelijkertijd zorgt je lichaam ervoor dat bepaalde bloedvaten juist worden afgesloten. Hierdoor kan het bloed dat in de penis zit, niet afgevoerd worden. Hierdoor is het mogelijk om een erectie langere tijd vol te houden. (bron)

Wanneer het jou niet lukt om een erectie te krijgen, gaat hier dus ergens iets mis. Er kunnen heel veel oorzaken zijn voor een erectieprobleem. Het is niet altijd goed te zeggen wát er precies misgaat.

Wat is de oorzaak van een erectieprobleem?

Er zijn veel mogelijke oorzaken waardoor een erectieprobleem zich kan ontwikkelen. Hierdoor is het soms lastig te zeggen wat de exacte oorzaak van dit probleem is. Het kan ook een opeenstapeling zijn van verschillende oorzaken. Grofweg valt er een indeling te maken in psychische oorzaken en lichamelijke oorzaken.

Psychische oorzaken

Hieronder vind je een aantal psychische oorzaken die een erectieprobleem kunnen veroorzaken (bron):

 • Problemen in de relatie
 • (Seksuele) trauma’s uit het verleden
 • Somberheid of depressie
 • Verdriet of rouw
 • Stress of spanning uit het dagelijkse leven
 • Prestatiedruk in bed
 • Faalangst in bed

Je denkt misschien niet direct dat een erectieprobleem veroorzaakt wordt door een psychisch probleem, maar het is wel degelijk mogelijk. Het is daarom ook heel belangrijk dat je je mentale gesteldheid goed in de gaten houdt als je moeite hebt met het krijgen van een erectie.

Lichamelijke oorzaken

Voorbeelden van lichamelijke oorzaken zijn (bron):

 • Neurologische aandoeningen
 • Bepaalde medicatie
 • Prostaataandoeningen
 • Afwijkingen aan de penis
 • Roken
 • Drinken
 • Te hoge bloeddruk
 • Diabetes
 • Overgewicht
 • Te hoog cholesterol

Sommige van de bovenstaande oorzaken (roken, drinken, hoge bloeddruk, diabetes, overgewicht en een te hoog cholesterol) zorgen voor schade aan de bloedvaten en zijn hierdoor risicofactoren voor het ontwikkelen van een erectiestoornis.

Een neurologische aandoening kan ook een oorzaak zijn doordat er in dit geval schade is aan de zenuwbanen of de hersenen. Medicatie die een erectieprobleem kan veroorzaken, is met name bepaalde soorten antidepressiva en bètablokkers.

Wat is Vidalista?

Vidalista is een orale erectiepil. Vidalista is de merknaam, en de werkzame stof in deze pil is tadalafil. Er bestaan naast Vidalista nog meer erectiepillen die werken op basis van tadalafil. Deze worden allemaal onder een andere merknaam verkocht. Je hebt ook nog een merkloze variant die gewoon tadalafil heet.

Hoe werkt Vidalista?

Om een stevige erectie te krijgen, is het belangrijk dat er voldoende bloed naar de penis toe kan stromen. Op dit vlak kan Vidalista helpen. Vidalista zorgt er namelijk voor dat de bloedvaten in je lichaam wijder worden. Hierdoor kan er meer bloed naar je geslachtsdeel toestromen.

Uiteindelijk zorgt dit er dus voor dat je makkelijker een erectie krijgt. Daarbij zorgt Vidalista er ook voor dat je de erectie makkelijker kan behouden. Vidalista zorgt er niet voor dat je zin in seks toeneemt (bron). Het is dus belangrijk dat je alsnog voldoende seksueel geprikkeld wordt.

‘’Vidalista zorgt er niet voor dat je zin in seks toeneemt (bron).’’

Hoe gebruik je Vidalista?

Vidalista is dus een erectiepil die je oraal inneemt. Het duurt enige tijd voordat je de positieve effecten van Vidalista kan ervaren. Daarom wordt het aangeraden om de pil zeker een uur voor de seks in te nemen. Je kan Vidalista ook veel eerder innemen. Eén pil is namelijk een heel lange tijd werkzaam.

Vidalista is tot ongeveer 36 uur werkzaam. Dat betekent dat je dus 36 uur lang de effecten kan merken. Als je veel moeite hebt met het krijgen van een erectie, klinkt dit misschien fantastisch, maar dit wordt vaak ook als nadeel ervaren. Omdat Vidalista zo lang werkt, hoef je het dus zeker niet dagelijks in te nemen. Sterker nog: dit wordt afgeraden. (bron)

Je kunt bij het innemen van Vidalista soms last krijgen van misselijkheid. In dat geval kan het werken om de pil met wat voedsel in te nemen.

Wat zijn de nadelen van Vidalista?

Om deze review zo volledig mogelijk te maken, staan we ook even stil bij de nadelen van Vidalista, want die zijn zeker benoemenswaardig. Wellicht is het een goed idee om niet te snel naar dit middel te grijpen en eerst wat alternatieven te proberen.

Bijwerkingen

Zoals elk medicijn heeft Vidalista ook een flinke lijst aan mogelijke bijwerkingen. In deze review houden we het even bij de bijwerkingen die vaak of soms voorkomen. Er zijn ook nog een heleboel bijwerkingen die zelden (0,01 – 0,1% van alle gevallen) voorkomen. Het is wel goed om in je achterhoofd te houden dat er dus nog meer bijwerkingen kunnen optreden dan hieronder zijn opgesomd.

Vaak voorkomende (1-10% van alle gevallen) bijwerkingen bij gebruik van Vidalista zijn (bron):

 • Neusverstopping
 • Maagklachten
 • Spierpijn
 • Rugpijn
 • Hoofdpijn
 • Flauwvallen
 • Overmatig blozen

Naast deze vaak voorkomende bijwerkingen, zijn er ook bijwerkingen die soms voorkomen (0,1-1% van alle gevallen) (bron):

 • Braken
 • Misselijkheid
 • Onregelmatig hartritme
 • Huiduitslag
 • Wazig zien
 • Maagzuurreflux
 • Overgevoeligheidsreacties
 • Veranderingen in de bloeddruk
 • Duizeligheid
 • Pijn op de borst
 • Vermoeidheid

Extra bijwerkingen voor 65+

Gebruikers boven de 65 jaar hebben een extra grote kans op het krijgen van bepaalde bijwerkingen. Vanaf deze leeftijd heb je meer kans op:

 • Duizeligheid
 • Vochtophopingen
 • Diarree

Het vervelende hieraan is dat mannen vanaf deze leeftijd ook meer kans hebben op een erectieprobleem. Juist wanneer je dit medicijn zou willen gebruiken, heb je dus kans op extra bijwerkingen.

Lange inwerktijd

Het is niet mogelijk om met Vidalista een spontane of vlugge sekspartij te hebben. Eén pil heeft namelijk zeker een halfuur nodig om te werken. Even snel of onverwacht vrijen is er dus niet bij met dit medicijn.

(Te) lang effect

Dat één pil tot wel 36 uur kan werken, klinkt in eerste instantie misschien als een voordeel, maar het wordt vaak als nadeel ervaren. 36 uur is wellicht iets te veel van het goeie. Dit betekent dat je lang na de seks ook nog gemakkelijk een erectie krijgt. Dit kan natuurlijk voor heel ongemakkelijke momenten zorgen.

Het is goed mogelijk dat je bij de minste seksuele prikkel die je ervaart, gemakkelijk een erectie krijgt als je Vidalista hebt ingenomen. Dit kan ervoor zorgen dat je dus een erectie krijgt op momenten dat je dat helemaal niet wil. Dit zorgt niet alleen voor gênante momenten, maar het is fysiek ook erg onprettig.

Minder focus

Vidalista kan zorgen voor duizeligheid en wazig zien. Dit is niet alleen heel erg vervelend, maar het kan ook veel impact hebben op je dagelijkse bezigheden. Als je deze bijwerkingen ervaart, wordt het namelijk afgeraden om op welke manier dan ook deel te nemen aan het verkeer. Je wordt op dit vlak dan afhankelijk van het openbaar vervoer of van andere mensen.

Naast dat je niet kan deelnemen aan het verkeer, zijn er mogelijk ook andere activiteiten die je niet meer goed kunt uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan studeren, lezen, sporten of werken. Kortom: deze bijwerkingen hebben veel impact op je dagelijkse leven.

Vidalista in de praktijk

We sluiten deze review af met de ervaring van een gebruiker. Want hoe is het om daadwerkelijk Vidalista te gebruiken? Deze onderstaande ervaring is anoniem gemaakt om de privacy van de persoon in kwestie te waarborgen.

Ik ben een man van 60 jaar. Sinds mijn 55e heb ik last van erectieproblemen. In het begin had ik af en toe moeite met het krijgen van een goede, stevige erectie. Na een bepaalde tijd was het bijna helemaal niet meer mogelijk om een stevige erectie te krijgen. Dit vond ik echt ontzettend confronterend.

Ik had wel eens gehoord dat dit probleem vaker voorkomt bij wat oudere mannen, maar ik had er nooit bij stilgestaan dat het mij zou kunnen overkomen. Toen ik zelf moeite kreeg met het krijgen van een erectie, schrok ik daarvan. Ik had van tevoren ook nooit kunnen bedenken hoeveel impact dit heeft op je hele leven.

Het idee dat ik minder mannelijk was, kwam als eerste bij mij op. Ik moet als man toch gewoon in staat zijn om een erectie te krijgen? Ik voelde me erg onzeker. Mijn vrouw had ook snel door er iets ‘mis’ was. Toen zij het gesprek hierover begon, voelde ik me erg schuldig tegenover haar. Mijn probleem had namelijk ook impact op haar seksleven.

Gelukkig was mijn vrouw begripvol en zijn we samen opzoek gegaan naar een oplossing. Ik ben toen begonnen met het slikken van Vidalista. In eerste instantie was ik tevreden; ik kreeg namelijk weer een stevige erectie. Al snel ervaarde ik ook de nadelen van dit medicijn.

Mijn erecties hielden namelijk heel erg lang aan! Soms had ik echt wel 2-3 uur ‘last’ van een erectie. Dit is pijnlijk en daarbij ook heel erg onpraktisch. Vaak kreeg ik ook gemakkelijker een erectie buiten de seks om. Bij een lichte seksuele prikkeling had ik dan al een erectie. Hierdoor heb ik me vaak ongemakkelijk gevoeld.

Daarnaast heb ik ook last gehad van duizeligheid en hoofdpijn. Hierdoor kon ik niet optimaal functioneren op m’n werk. Kortom: ik ben geen groot fan van Vidalista. Inmiddels ben ik er ook helemaal mee gestopt.