Hoe Een Penispomp Werkt + 5 Redenen om het Niet te Kopen

Er is een grote kans dat je als man ooit te maken zal krijgen met erectieproblemen. Als jij op deze pagina terecht bent gekomen, dan is de kans groot dat jij er op dit moment last van hebt. Ik begrijp maar al te goed hoe vervelend het is om een erectiestoornis te hebben. Je seksleven lijdt eronder, en waarschijnlijk loopt je zelfvertrouwen ook een deuk op.

Geloof me dus als ik zeg dat ik heel goed begrijp waarom een penispomp een aantrekkelijke oplossing kan lijken. Een apparaat dat jou wanneer je wilt aan een erectie kan helpen, dat is natuurlijk een droom als je dat zelf niet meer kan. Meestal blijken dingen die te mooi lijken om waar te zijn uiteindelijk ook niet waar te zijn, en in dit geval is dat helaas ook zo.

Hoe zorgt een penispomp voor een erectie?

Een penispomp wordt ook wel een erectiepomp, een vacuümpomp of kortweg een vacupomp genoemd. Het is een apparaat dat bedoeld is om mensen een erectie te geven. Het wordt veel gebruikt door mannen met een erectiestoornis, maar ook door mannen die een grotere erectie willen dan normaal.

Zo’n pomp bestaat uit een pompje of knijpzakje, dat vastzit aan een harde buis, meestal gemaakt van plastic. Deze buis moet over de penis heen worden geschoven. Vervolgens trek je aan het pompje of knijp je in het zakje, en wordt de buis vacuümgetrokken. Dit houdt in dat alle lucht uit de buis gepompt wordt. Hier komt uiteraard ook de naam ‘vacuümpomp’ vandaan.

Doordat alle lucht uit de buis wordt getrokken, is er een hogere luchtdruk in de buis aanwezig. Eerst werd enige ruimte in de buis opgevuld door lucht, maar nu deze lucht verdwenen is, moet deze ruimte worden opgevuld door iets anders.

Laat jouw penis nou net het enige andere zijn dat in die buis aanwezig is.

Hierdoor wordt je penis gedwongen om meer plek in te nemen dan eerst het geval was, en zal hij dus groter worden.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je erectieproblemen op te lossen en hardere erectie te krijgen, bekijk je het Complete Erectie Controle ebook.

Hoe lang blijft je penis stijf door een penispomp?

Dit kan natuurlijk niet zomaar; als je penis groter moet worden, dan is daar bloed voor nodig. Dit bloed wordt daarom de zwellichamen van je penis in gezogen. Hierdoor wordt je penis harder en groeit deze, en heb je dus een erectie bereikt. Dit is ook hoe een natuurlijke erectie tot stand komt, maar dan zonder het vacuümzuigen.

Je kan echter natuurlijk niet zeggen dat het hier ook gaat om een natuurlijke erectie. Normaal komt een erectie tot stand door factoren van binnenuit, namelijk jouw opwinding en de processen die dit teweegbrengen. Deze erectie wordt echter veroorzaakt door factoren van buitenaf. Hierdoor houdt je erectie minder lang aan; na maximaal een halfuur zal al het bloed weer uit je penis gestroomd zijn.

Iets wat ervoor kan zorgen dat een penispomp niet goed werkt, is een te grote hoeveelheid schaamhaar. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de penispomp niet goed afsluit, waardoor deze ook niet vacuüm wordt getrokken. Hoeveel schaamhaar precies te veel is, zal sterk afhangen van de specifieke penispomp die je gebruikt. Weet dus dat je je misschien van tevoren moet scheren!

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je erectieproblemen op te lossen en hardere erectie te krijgen, bekijk je het Complete Erectie Controle ebook.

De nadelen van een erectiepomp

Tot nu toe klinkt een vacuümpomp misschien best als een goede manier om jou van je erectiestoornis af te helpen. Dat is alleen maar omdat ik nog niet de kans heb gehad om de nadelen van een penispomp te belichten.

Dat zal ik daarom in de rest van dit artikel gaan doen, waarna het hopelijk duidelijk is waarom je er wat mij betreft beter geen kan kopen. Ik zal de volgende nadelen en gevaren gaan bespreken:

  • Een penispomp kan voor (meestal) tijdelijke impotentie zorgen
  • Een penispomp kan een penisbreuk veroorzaken
  • Je kan de ziekte van Peyronie krijgen door een penispomp
  • Een penispomp kan zorgen voor vlekjes op je penis
  • Je pakt er de oorzaak van je probleem niet mee aan

Nadeel 1: Een penispomp kan voor (meestal) tijdelijke impotentie zorgen

Je gebruikt een penispomp natuurlijk om seks te kunnen hebben. Het zou daarom wel heel vervelend zijn als je door deze pomp juist geen erectie meer kan krijgen, en tijdelijk impotent wordt. Helaas is dit precies wat er kan gebeuren als jij een vacuümpomp gebruikt om een erectie te forceren (bron).

Tijdens een behandeling met een vacupomp worden de bloedvaten naar je penis afgekneld. Bovendien komt er hoge druk op je bloedvaten te staan wanneer je de pomp vacuümtrekt. Dit kan ertoe leiden dat er bloedvaten scheuren. Deze bloedvaten zijn verantwoordelijk voor het vervoeren van bloed naar je zwellichamen.

Als er te veel van deze bloedvaten kapot zijn, dan lukt het je niet meer om een erectie te krijgen.

Het is gelukkig wel zo dat bloedvaten zich over tijd vaak weer kunnen herstellen. Hierdoor zal het je na een tijdje wel weer lukken om een erectie te krijgen. Dit kan echter best even duren; enkele dagen wachttijd is eerder de regel dan de uitzondering. In die tijd kun je dus geen seks hebben of zelfs maar masturberen.

Het kan echter ook zo zijn dat je je bloedvaten permanent beschadigt. Dit kan blijvende impotentie tot gevolg hebben. Zelfs als je nog wel een erectie kan krijgen, dan kan je penis in erectie minder groot en/of minder hard zijn. Dit is zeldzaam, maar het komt wel degelijk voor dat bloedvaten te erg beschadigd raken om zich nog te kunnen herstellen.

Nadeel 2: Een penispomp kan een penisbreuk veroorzaken

Als je vroeger een beetje goed hebt opgelet bij biologie, dan weet je dat er geen bot in je penis zit. Toch bestaat er wel degelijk zoiets als een penisbreuk, en de gevolgen hiervan zijn een stuk naarder dan die van de meeste botbreuken. Zo’n penisbreuk kan ontstaan als gevolg van het gebruik van een erectiepomp (bron).

Zoals ik net heb uitgelegd, kan het gebruik van een penispomp de bloedvaten te veel afknellen. In combinatie met de hoge druk in een penispomp kan dit zorgen voor beschadigingen van de zwellichamen in je penis. Zwellichamen zijn namelijk ook gewoon een soort bloedvaten.

Zo kan een penisbreuk ontstaan; een scheur in een zwellichaam. Bij het ontstaan van zo’n scheur kun je een krakend geluid horen. Vervolgens zul je een zwelling zien ontstaan, die blauw-paars van kleur is. Hierna zal de penis kromtrekken. Niet alleen is dit allemaal enorm pijnlijk, maar het kan ook heftige permanente gevolgen hebben.

Vaak is het gescheurde zwellichaam niet meer te herstellen, al helemaal wanneer je te lang wacht met een behandeling. Om het herstel te bevorderen, moet je zo snel mogelijk een arts raadplegen bij een penisbreuk. Het koelen van de breuk kan helpen om de gevolgen zoveel mogelijk te beperken. Alsnog is er echter een goede kans dat de breuk niet meer te verhelpen zal zijn.

Als dit het geval is, dan kun je meestal geen erectie meer krijgen, en staat je penis vaak permanent in een vreemde hoek.

Dit betekent concreet dat het je leven lang niet meer mogelijk is om seks te hebben.

Soms kan een operatie nog iets voor je betekenen, maar in de meeste gevallen kun je je seksleven dus wel vaarwelzeggen. De beste manier om een penisbreuk te voorkomen is dus het niet kopen van een penispomp.

Nadeel 3: Je kan de ziekte van Peyronie krijgen door een penispomp

Waarschijnlijk vind je de ziekte van Peyronie al niet prettig klinken, maar weet je eigenlijk niet wat het is. Als je de ziekte van Peyronie hebt, dan is er hard bindweefsel ontstaan in je penis. Als gevolg hiervan zal je penis meestal kromtrekken. Deze kromming kan erg licht zijn, maar ook erg zwaar.

Het is nog niet precies duidelijk wat de oorzaken van deze ziekte precies zijn. Wel staat vast dat mensen die een erectiepomp gebruiken een veel grotere kans hebben om de ziekte van Peyronie te krijgen (bron). Dit zou kunnen komen door beschadiging van de zwellichamen, zoals ik dat eerder ook al heb besproken.

Als een zwellichaam beschadigd raakt, dan ontstaat er daarna littekenweefsel. Dit weefsel is harder en minder flexibel dan normaal weefsel, en kan dus leiden tot de ziekte van Peyronie. Deze ziekte kan ernstige gevolgen hebben. Als de kromming van je penis sterk genoeg is, dan kan het zijn dat seks onmogelijk wordt.

Ook kan het zo zijn dat je alleen nog maar pijnlijke erecties kan krijgen. Deze ziekte omvat dus meer dan alleen maar een wat krommere penis.

Door een makkelijke oplossing te zoeken voor je seksuele problemen, kan het zo zijn dat je seks voorgoed onmogelijk maakt.

Als je de ziekte van Peyronie wil verhelpen, dan kan dit niet aan de hand van medicijnen. Medicijnen hebben geen effect op deze ziekte. Alleen een operatie zou je eventueel kunnen helpen om je penis weer recht te krijgen, maar dit heeft wel altijd een kortere penis tot gevolg. Er wordt tijdens deze operatie namelijk een stukje uit de penis verwijderd.

Kortom, je kunt deze ziekte van Peyronie beter voorkomen dan genezen!

Nadeel 4: Een penispomp kan zorgen voor vlekjes op je penis

Als je een vacupomp gebruikt om een erectie te kunnen krijgen, zit je nogal te trekken aan de bloedtoevoer naar je penis. Zoals eerder gezegd kan dit leiden tot bloedingen in de penis. Als gevolg hiervan kunnen kleine bloeduitstortinkjes ontstaan, die ook wel petechiën worden genoemd. Van buitenaf zie je deze bloeduitstortingen als vlekken.

Deze vlekjes zijn paars of rood van kleur, en zien er niet bepaald aantrekkelijk uit. In principe zijn ze gelukkig vrij onschuldig, maar ik kan me zo voorstellen dat een vrouw het niet zo’n fijn gezicht vindt. Waarschijnlijk word je zelf ook niet gelukkig van een bevlekte jaguar-penis. Dit is dus niet het meest heftige gevolg dat een penispomp teweegbrengt, maar leuk is het ook niet.

Nadeel 5: Je pakt er de oorzaak van je probleem niet mee aan

Het laatste nadeel van de erectiepomp dat ik nog even wil benoemen, is dat je ermee alleen aan symptoombestrijding doet. Je lost er het onderliggende probleem niet mee op; elke keer dat je seks wilt hebben, moet je een penispomp binnen handbereik hebben.

Dit is natuurlijk niet bepaald handig. Op de lange termijn heb je er dus ook veel meer profijt van als je je probleem echt bij de wortel weet aan te pakken. Als dat is wat je wilt, dan ben je bij deze website aan het goede adres. Bekijk dus ook vooral eens onze andere artikelen!

Vanavond nog een harde erectie krijgen?

Chris Coster is seksuoloog expert op het gebied van erectieproblemen.

Hij heeft een effectieve manier ontwikkeld om erectiestoornissen op een natuurlijke manier aan te pakken, dus zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Ontdek hier zijn bewezen methode:

Complete Erectie Controle methode bekijken