Is Paracetamol / Ibuprofen Nuttig Voor Een Harde Erectie?

De meeste mannen met een erectiestoornis weten wel dat er genoeg pillen zijn die je hierbij kunnen helpen. Alle nadelen en bijwerkingen van deze pillen daargelaten, kun je niet ontkennen dat ze voor de meeste mannen bijzonder effectief zijn. Sommige mensen claimen echter dat pijnstillers, zoals paracetamol en ibuprofen, ervoor zouden kunnen zorgen dat je een erectie krijgt!

Dit klinkt je misschien heel vreemd in de oren, en een beetje sceptisch zijn mag ook wel als het op geneesmiddelen aankomt. Waarschijnlijk stel je jezelf nu daarom terecht de vraag: wat is hier eigenlijk van waar? Dat is de vraag die ik in dit artikel zal gaan proberen te beantwoorden. Ik zal dit gaan doen aan de hand van de volgende punten:

  • Wat gebeurt er als je (g)een erectie krijgt?
  • Hoe zouden paracetamol en ibuprofen voor een erectie kunnen zorgen?
  • Waarom paracetamol en ibuprofen niet voor een erectie zorgen
  • Waarom ibuprofen funest kan zijn voor je seksuele prestaties
  • Waarom ik het gebruik van normale erectiepillen ook afraad: 3 nadelen

Wat gebeurt er als je (g)een erectie krijgt?

Ik zal je eerst gaan uitleggen wat er fysiek gebeurt als je een erectie krijgt. Misschien denk je wel te weten hoe je eigen lichaam werkt, maar in de praktijk valt dit tegen. Bovendien is het nuttig om te weten hoe je een erectie krijgt, om te beoordelen of een paracetamol of ibuprofen hierbij kan helpen.

Als jij een erectie krijgt, dan wordt je penis hard. Het is niet zo dat de huid van je penis ook daadwerkelijk harder wordt of iets dergelijks. Een penis wordt hard wanneer deze volstroomt met bloed. De meeste mannen zullen in de basis wel weten dat erecties zo werken, maar er zijn nog wat belangrijke details.

In je penis zitten een aantal zogeheten zwellichamen. Dit zijn groepen spiercellen in je penis die zoveel mogelijk bloed opslaan als je een erectie krijgt. Hierdoor wordt je penis groter, en als er voldoende bloed in zit, zal je penis ook harder worden. Dit is in de basis hoe een erectie tot stand komt.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je erectieproblemen op te lossen en hardere erectie te krijgen, bekijk je het Complete Erectie Controle ebook.

Wat er misgaat bij een erectiestoornis

Als je een erectiestoornis hebt, dan is het zo dat er onvoldoende bloed je penis in kan stromen. Dit kan bijvoorbeeld komen door problemen met je bloedsomloop, of door beschadigde of misvormde zwellichamen.

Het kan echter ook zo zijn dat de oorzaak van je probleem psychisch is. Als je bijvoorbeeld een te laag libido hebt, dan zullen je hersenen gewoon het signaal niet afgeven om je penis vol bloed te laten stromen.

Erectiestoornissen nemen vele vormen aan, dus er zijn ook vele mogelijke oplossingen.

De meeste erectiepillen zijn erop gericht om de bloedtoevoer naar de penis te verbeteren. Ze kunnen je op die manier een erectie geven (bron). Ze dwingen je lichaam eigenlijk op een fysieke manier om een erectie te krijgen, ook als je lichaam dat niet uit zichzelf zou doen.

Maar kunnen pijnstillers als paracetamol en ibuprofen ook zoiets doen? Dat zal ik in de rest van dit artikel gaan bespreken.

Hoe zouden paracetamol en ibuprofen voor een erectie kunnen zorgen?

Je weet nu dus hoe een erectie precies werkt, en hoe erectiemiddelen er doorgaans voor zorgen dat je weer een erectie kan krijgen. De bewering dat paracetamol en ibuprofen voor een erectie kunnen zorgen is er alleen nog niet duidelijker op geworden. Ik zal je daarom nu gaan uitleggen waarom dit volgens sommige mensen zo is.

In beginsel hebben pijnstillers natuurlijk niets met erecties te maken. Ibuprofen en paracetamol doen echter meer dan alleen het onderdrukken van pijn. Ze hebben ook een belangrijke invloed op je bloedsomloop. Als je net een beetje hebt opgelet, dan weet je dat dit van grote invloed kan zijn op je erectievermogen.

Door ibuprofen of paracetamol te slikken, verwijden je aderen zich. Er kan hierdoor dus meer bloed door je aderen stromen. Dit is ook waarom deze middeltjes zo goed werken tegen hoofdpijn (bron). Hoofdpijn wordt vaak veroorzaakt door een gebrek aan zuurstof in de hersenen. Doordat je aderen zich verwijden, kan er weer genoeg zuurstof je hersenen bereiken.

Tip: je kunt ook je katerhoofdpijn vermijden door een paracetamolletje te nemen voor het slapengaan.

Je begint nu waarschijnlijk wel te zien waar deze uitleg heengaat. Volgens een aantal mensen zorgt deze verwijding van je aderen ervoor dat de bloedtoevoer naar je penis wordt verbeterd. Dit zou het makkelijker moeten maken om de zwellichamen in je penis vol bloed te pompen. Hierdoor zou je door paracetamol of ibuprofen dus een erectie kunnen krijgen!

In theorie klinkt dit niet onredelijk, maar een echt diepe wetenschappelijke uitleg zit er ook weer niet achter. We hebben dus reden genoeg om een beetje sceptisch te zijn. Is het wel echt zo dat paracetamol en ibuprofen een ingewikkeld probleem als een erectiestoornis eventjes snel gaan oplossen? Daar zal ik me in de rest van dit artikel op gaan richten.

Waarom paracetamol en ibuprofen niet voor een erectie zorgen

Je voelde het misschien wel een beetje aankomen. Als ibuprofen en paracetamol echt voor een erectie zouden kunnen zorgen, dan zouden de makers van pillen als Viagra inmiddels wel failliet zijn. Paracetamol en ibuprofen zullen je helaas geen erectie opleveren, ondanks dat het niet zo’n raar idee is om dat te denken. Hoe dit komt, zal ik nu gaan uitleggen.

Ik denk dat het je wel zou zijn opgevallen als je elke keer een stijve kreeg als je iets slikte tegen hoofdpijn.

Het is weliswaar zo dat bloedsomloop heel belangrijk is voor het krijgen van een erectie. Het enigszins verwijden van je aderen is helaas onvoldoende om deze bloedsomloop significant te verbeteren. Voor een erectie gaat het simpelweg om te weinig extra bloed. Als een paracetamolletje genoeg zou zijn voor een erectie, dan kun je waarschijnlijk hetzelfde effect bereiken met een hete peper.

Erectiepillen doen veel meer om je bloedsomloop te verbeteren, zoals het verhogen van je bloeddruk of het stimuleren van je hart (bron). Het is dus niet zo dat paracetamol of ibuprofen iets verkeerd doet als het op erecties aankomt. Ze zijn simpelweg niet sterk genoeg om enig significant effect te kunnen bereiken.

Als je dus geen natuurlijke erectie kunt krijgen, dan gaan paracetamol en ibuprofen je daar helaas niet mee helpen. De volgende keer dat je hoofdpijn of koorts hebt, kun je prima een paracetamolletje slikken, maar voor veel meer is het niet goed. Het gebruik van ibuprofen zou ik echter helemaal afraden als je gesteld bent op je seksuele presteren. Waarom? Dat leg ik nu uit.

Lees tip: werken libido pillen van Etos en Kruidvat echt?

Waarom ibuprofen funest kan zijn voor je seksuele presteren

Allereerst kan ibuprofen ervoor zorgen dat je minder vruchtbaar wordt. Mannen die veel ibuprofen slikten (meer dan de aanbevolen hoeveelheid), kregen in studies last van hypogonadisme. Dit is een aandoening waarbij er minder sperma wordt aangemaakt en de vruchtbaarheid kan worden aangetast (bron).

Als je je erectie ooit nog wil kunnen gebruiken voor het verwekken van een kind, dan kun je ibuprofen dus het best vermijden.

Daarnaast kan het vaak gebruiken van ibuprofen leiden tot erectieproblemen. Als je ibuprofen probeert te slikken om je erectiestoornis op te lossen, dan kan het dus zomaar zo zijn dat je je probleem vele malen erger maakt. Dat moet je natuurlijk niet willen!

Dit komt doordat ibuprofen kan leiden tot een verminderde aanmaak van de stof prostaglandine (bron). Dit is een stof die van groot belang is bij het kunnen krijgen van een erectie. Veel mannen krijgen deze stof zelfs geïnjecteerd als ze zich laten behandelen voor een serieuze erectiestoornis. Niet een stof waar je te weinig van wilt hebben dus.

Dit klinkt allemaal vrij heftig, maar het is niet helemaal zeker of er ook echt een causaal verband is tussen het gebruik van ibuprofen en erectiestoornissen. Zo zijn er ook onderzoeken waarin er geen relatie tussen ibuprofengebruik en erectieproblemen kon worden gevonden (bron). In theorie is het dus mogelijk, maar in de praktijk loopt het bewijs enigszins uiteen.

Hoe dan ook lijkt het me dat je dit risico niet wil lopen, ook als de kans op problemen misschien meevalt. Er zijn namelijk ook genoeg pijnstillende middelen waarmee je het risico op een erectiestoornis helemaal niet loopt, zoals paracetamol. Ik raad je daarom af om ibuprofen te gebruiken, tenzij dit (volgens een arts) strikt noodzakelijk is.

Waarom ik het gebruik van normale erectiepillen ook afraad: 3 nadelen

In dit artikel heb ik enkele malen gesproken over erectiepillen. Ik heb kort genoemd waarom deze (in tegenstelling tot paracetamol en ibuprofen) wél in staat zijn om je een erectie te geven. Misschien heb je hieruit afgeleid dat ik positief ben over het gebruik van erectiepillen.

Dit is echter niet het geval. Sterker nog, ik wil je het gebruik van erectiepillen sterk afraden. Het is wel zo dat ze in beginsel prima werken, en dus erg effectief kunnen zijn als je een erectie wil krijgen. Toch zitten er zoveel nadelen en bijwerkingen aan erectiepillen dat de voordelen hier wat mij betreft niet tegen opwegen. Ik zal de volgende nadelen nog even kort gaan bespreken:

  • Je krijgt er geen zin van in seks
  • Je pakt er de oorzaak van je probleem niet mee aan
  • Ze hebben allerlei bijwerkingen

Nadeel 1: Je krijgt er geen zin van in seks

Zoals ik eerder al even noemde, zijn er een heleboel verschillende oorzaken van impotentie. Eén oorzaak die vaak voorkomt is een te laag libido. Je kan dan geen erectie krijgen omdat je simpelweg niet genoeg zin in seks hebt. Als dit jouw probleem is, dan zullen erectiepillen je hier niet effectief mee kunnen helpen.

Je krijgt van erectiepillen namelijk geen zin in seks. Het zal je geen moeite meer kosten om een erectie te krijgen. Maar als je geen zin hebt in seks, dan zal je seksleven hierdoor natuurlijk niet echt verbeteren.

Nadeel 2: Je pakt er de oorzaak van je probleem niet mee aan

Een andere reden dat ik het gebruik van erectiepillen afraad, is omdat je er alleen mee aan symptoombestrijding doet. Er is een onderliggende reden waarom je geen erectie kan krijgen. Met een pilletje kun je die erectie wel weer krijgen, maar dat onderliggende probleem blijft bestaan. Je zal dus elke keer weer een pilletje nodig hebben, tenzij je dit probleem bij de wortel weet aan te pakken.

Nadeel 3: Ze hebben allerlei bijwerkingen

Als laatste wil ik nog even benoemen dat er allebei bijwerkingen aan het gebruik van erectiepillen kunnen zitten. Sommige hiervan zijn vrij onschuldig, zoals hoofdpijn, uitslag en diarree. Andere zijn ernstiger, zoals een priapisme. Dit is een te lang aanhoudende erectie die je penis permanent kan beschadigen, en zelfs het afsterven van de penis tot gevolg kan hebben!

Vanavond nog een harde erectie krijgen?

Chris Coster is seksuoloog expert op het gebied van erectieproblemen.

Hij heeft een effectieve manier ontwikkeld om erectiestoornissen op een natuurlijke manier aan te pakken, dus zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Ontdek hier zijn bewezen methode:

Complete Erectie Controle methode bekijken